Сигнализирай!

Сабрутев изброи Топ 3 на лъжите, произнесени от Даниел Митов в национален ефир

Gospodari.com
Gospodari.com
15.10.2022 г.
32
0

Сабрутев изброи Топ 3 на лъжите, произнесени от Даниел Митов в национален ефир. Депутатът от "Продължаваме промяната" бе гост в "Седмицата" на Дарик радио непосредствено след народния представител от ГЕРБ.

„Това, което чухме от Даниел Митов, е низ от лъжи", заяви Венко Сабрутев.

Според Сабрутев първата лъжа е свързана с обявените от Митов тежки дефицити в държавния бюджет, оставени от Асен Василев.

„Ние издадохме държавата с милиард и половина преизпълнение на приходите и към този момент държавата има преизпълнение от над милиард. Два милиарда по-нисък външен дълг и над 6 милиарда наличност по сметките на държавата. Ние не теглихме дългове, ние намалявахме дълговете", обяви Венко Сабрутев.

Божанков: Борисов е евроатлантик, колкото е и антикомунист (видео)

"Втората лъжа е, че Делян Добрев говори истината и вади фактури. Това, което видяхме от Делян Добрев, е обвинения, че продължаваме да купуваме руски газ през посредници на цена 30% над тази на "Газпром" от две фирми - "Винтерсхал" и "Газпром Шварц АГ". Какво казват фактите – това са две дружества, които са под санкциите на Москва", посочи той.

Както има европейски санкции срещу Русия, така има и санкции на Москва срещу конкретни дружества и държави в ЕС и изобщо в света, поясни Сабрутев.

"Тези две дружества няма как да купуват руски газ, за да ни продават руски газ. Накратко – ние сме купували по-евтин газ от, евентуално ако Русия ни беше доставяла, и сме купували газ, който не е руски. Какво направи Делян Добрев – извади класифицирана информация – доклад на "Булгаргаз", който е с гриф "секретна тайна". Той е входиран в секретното деловодство на министерство на енергетиката. Тук ДАНС и прокуратурата трябва да се активират максимално бързо – има къртица в държавата", категоричен е Венко Сабрутев.

Третата лъжа е, че ГЕРБ са започнали съдебната реформа, допълни новоизбраният народен представител.

„Това може би не е лъжа – те създадоха специализираните съд и прокуратура. Бухалката на ГЕРБ за кражба на фирми, за рекет на фирми, рекет на физически лица. Това, което ние направихме, е да "изчегъртаме" тяхната псевдо съдебна реформа", заяви още Сабрутев.

"Продължаваме промяната" ще подходи отговорно и ще бъде конструктивна опозиция, каза още той и добави, че партията няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, но в парламента ще работи за мерки, които да решат ключови проблеми на хората и бизнеса. Сред тях са увеличаване на минималната работна заплата до 50% от средната работна заплата за страната, нарастване на пенсиите с 20%, както и подпомагане на уязвимите групи, засегнати от инфлацията.

Какво още каза Венко Сабрутев, може да чуете тук.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.