Сигнализирай!

Парите за построяването на "Хемус" са отишли за строеж на хотел (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
28.10.2022 г.
27
0

Парите за построяването на "Хемус" са отишли за строеж на хотел. Това обяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред журналисти в парламента.

Към наказателна отговорност по случая с автомагистрала "Хемус" вече са привлечени деветима. „Имената им са публично известни" са свързани с "много интересни дружества", коментира той.

Още 8 обвинения са повдигнати за АМ “Хемус”

„Апелирам много внимателно да видите кои са тези лица, защото това не са онези анонимни граждани, които гледахме по телевизиите в началото на случая“, каза Демерджиев.

Той разкри още, че парите, предвидени за построяването на автомагистрала "Хемус", са отишли на съвсем друго място – за построяването на хотел.

https://www.facebook.com/Novini.bg/videos/606927201119008/

Прокуратурата и МВР

Силовият министър увери, че МВР ще става все по-силно, въпреки опитите на прокуратурата да го отслаби.

„МВР подобрява дейността си и това вероятно тревожи г-н Гешев, защото в последните години главните прокурори, инициирайки различни законодателни изменения, са се постарали да разцепят силата на МВР, което основно е ГДБОП. Но МВР се съживява и все по-силно ще изпълнява функциите си“, посочи министърът.

Демерджиев призова главният прокурор да провери внимателно ведомството си, преди да излиза с позиции. Според него прекратяването на досъдебни производства срещу пияни и дрогирани шофьори и споразумения с прокуратурата не е превенция срещу този род престъпления. Затова министърът поиска от главния прокурор "да вземе мерки" това да не продължава.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.