Сигнализирай!

Има задържани за убийството на граничния полицай край Елхово (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
08.11.2022 г.
27
0

Има задържани за убийството на граничния полицай край Елхово.

Турските власти са задържали двама заподозрени за убийството на български граничен полицай в понеделник вечерта. Това обяви говорителят на прокуратурата Сийка Милева пред NOVA.

 „Турските ни колеги се свързаха с нас и ни увериха, че се провеждат разпити на две лица, които според тях са съпричастни за извършване на тежкото деяние”, подчерта Милева.

Задържаните за стрелбата и убийството на българския граничен полицай Петър Бъчваров са турски граждани. Това заяви за bTV посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок.

Доживотен затвор грози стрелеца, убил граничен полицай (видео)

Извършителите на това тежко престъпление ще бъдат наказани, увери зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

„Единият е извършител, а другият е заподозрян като помагач на извършителя. Едната версия е, че става въпрос за трафик на мигранти, втората ни водеща версия е, че става въпрос за трафик на наркотици”, допълни Сарафов.

32-годишният граничен полицай Петър Бъчваров бе застрелян при обход на оградата между България и Турция в нощта срещу вторник. Огън е открит и срещу втория в патрулната двойка - военнослужещ, който се е прикрил и също е започнал да стреля.

Полицай е застрелян до границата ни с Турция

Междувременно стана ясно, че България ще поиска екстрадиция на задържаните в Турция. Ако задържаните не бъдат екстрадирани, законът позволява да се повдигне задочно обвинение срещу тях.

Двама следователи от Националната следствена служба заминават за Одрин в ранните часове в сряда. Те ще работят на място с колегите си от Турция, след като българската държава поиска съдействие от Анкара. Освен огледи на мястото на инцидента и разпит на задържаните, ще се проверява и събраната до момента информация от турска страна.

Bullet casings on the street

У нас вече са иззети налични записи от камери, направени са два огледа на мястото на стрелбата, разпитани са свидетели.

Сержант Петър Бъчваров е граничен полицай от осем години. Добър и усмихнат - така го описват приятелите му. Единствено дете за родителите си - учителка и бивш полицай. Поел по пътя на баща си, на 7 ноември вечерта започва последното му дежурство. Над село Голям Дервент той и колегата му, който е военнослужещ, виждат дупка в оградата и слизат от служебния джип. По тях стрелят отвъд браздата. Граничният полицай пада с първия изстрел.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.