Сигнализирай!

ПП и ДБ бойкотираха заседанието на Народното събрание

Gospodari.com
Gospodari.com
17.11.2022 г.
24
0

"Продължаваме промяната" (ПП) и "Демократична България" (ДБ) бойкотираха пленарното заседание в Народното събрание. В знак на протест срещу връщането на хартиените бюлетини и промените в Изборния кодекс, планирани от парламентарната правна комисия, те отказват да присъстват на заседанието докато предложенията не бъдат внесени за гласуване утре.

"Няма да влизаме в коалиционни преговори с ГЕРБ, независимо с кой мандат. Те имат избор и ако решат да подкрепят промените в Изборния кодекс, значи казват на своите избиратели "ние се връщаме трайно и обратно в статуквото. Там където цари задкулисието". Демократичната общност няма да разреши това да стане задкулисно - вотът да бъде подменен". Това заяви лидерът на ПП Кирил Петков на брифинг в парламента.

Андрей Гюров: Хартиената мафия мина през Изборния кодекс (видео)

Facebook/Продължаваме промяната/стоп кадър

Христо Иванов, председателят на ДБ, бе категоричен, че връщането на хартиената бюлетина е демонстрация на сила на мнозинство на реванша.

"То е готово или да управлява, или да спечели нови избори. БСП не само върна възможността да се гласува с хартия, видяхме сериозна ревизия на изборния процес без никакво обсъждане и със сериозни нарушения на процедурата. Цялото заседание на Правната комисия е в нарушение на процедурата". Иванов допълни, че цялата заявка за диалогичност е хвърлена "под влака".

Правната комисия осъмна

"Всички приказки за това как трябва да се обмислят предложенията в Изборния кодекс на ГЕРБ, не се случиха. Няма да позволим предложенията да се внесат тихо", категоричен бе председателят на ДБ.

Видео: "Продължаваме промяната"

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.