Сигнализирай!

Служители на НСО скъсаха плакат на БОЕЦ срещу връщането на хартиените бюлетини (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.11.2022 г.
13
0

Служители на НСО скъсаха плакат на БОЕЦ срещу връщането на хартиените бюлетини, показва видео, споделено от гражданската организация.

Лидерът на ГД БОЕЦ Георги Георгиев влезе в сградата на парламента, за да протестира против подготвяното от депутатите в парламента връщане на хартиената бюлетина.

Днес сутринта сдружението протестираше до северния вход на Народното събрание.

„Бяхме застанали с плакат „Не пипайте кодекса“. Нашата цел беше да изразим нашата гражданска позиция. Влязохме в сградата на парламента, за да се обявим срещу опитите да бъдат върнати хартиените бюлетини“, коментира пред журналисти в кулоарите Георгиев. 

Депутатите гласуват днес промените в Изборния кодекс

Той обясни, че са влезли в сградата на парламента с пропуски по покана на „Продължаваме Промяната“. 

„Опънахме си плаката срещу централния вход във фоайето. После бяхме нападнати от двама господа, който ни скъсаха плаката, заяви Георгиев. По думите му няма пропаганда. Това е израз на гражданска позиция“, заяви той.

По-рано през деня стана ясно, че днес ще се гласуват предложените от "хартиената коалиция" БСП, ГЕРБ, ДПС промени в Изборния кодекс. С тях машините се превръщат в принтери, а всички гласове ще се броят изцяло на ръка. Това обаче връща и всички възможности за манипулация на вота - подправени протоколи, контрол на гласовете и много други. Отпада и избирателен район "Чужбина". В състава на ЦИК се премахва общественият съвет, но влизат още политически фигури. Очаква се по-късно днес да промените да бъдат гласувани.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.