Сигнализирай!

От цял ЕС, българите най-трудно свързват двата края

Gospodari.com
Gospodari.com
28.11.2022 г.
34
0

От цял ЕС, българите най-трудно свързват двата края в ЕС. Това сочат резултатите от изследване на Eurostat за следствията от кризата и покачващата се инфлация. Данните са от второто тримесечие на годината и бележат нарастващото притеснение у гражданите в съюза спрямо предходните триесечия.

Инфлацията у нас бележи застой за първи път от 2021 година насам

Делът на притеснените за оцеляването си граждани варира от 11% във Финландия до 39 ,8% в България, което е и най-високият показател в ЕС.

Делът на хората, които трудно свързват двата края се е увеличил в сравнение с първото тримесечие на 2022 г. във всички участващи в проучването страни, с изключение на Словения и Финландия, където намалява съответно с 0,1 и 0,5 процентни пункта. През същото тримесечие най-голямо увеличение на този дял е регистрирано във Франция (+5,6 пр.п.) и Австрия (+2,7 пр.п.).

Как Франция помага на гражданите си срещу инфлацията?

Статистиката на Eurostat е базирана на данни за въздействието на Covid-19 върху условията на живот и е резултат от ново проучване с участието на 11 държави членки. Първите резултати от него бяха публикувани през юни.

iStock

Данните показват, че повече от един на всеки пет души е изпитвал затруднения в България, Словакия, Италия и Франция.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.