Сигнализирай!

Мъж заживя като козел, за да си почине от стреса при хората (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
29.11.2022 г.
45
0

Мъж заживя като козел, за да си почине от стреса при хората, четем в материал на LADbible.

За онези от вас, които поне веднъж в живота си са поискали да живеят простичкото и лишено от стрес битие на домашните животни, е следващият материал.

В него става дума за един мъж на име Томас Туейтс, който решил да осъществи на дело превъплъщението си в козел. И тук не става дума просто за ходене на четири крака и блеене в ливадите, а за жизнена трансформация, доколкото тя изобщо е по силите на човек.

Една мечта става "реалност"
https://www.youtube.com/watch?v=-IPub-Fipz8

В своя литературен труд "Човекът-козел: Как си взех почивка от това да живея сред хората" Туейтс разказва как се сдобил с протези на задни кози крака с копита и се научил да преживя трева. Всичко това, за да провери на дело тезата си, че животът на четириногите е лишен от стреса на хората.

В свое интервю за радио BBC Туейтс споделя, че още като дете търсил начини как да не ходи на училище. Първо се опитал да се преструва на котка, а после "завидял" на "щастливото и радостно куче". Но чак вече като зрял човек могъл да осъществи намеренията си в пълнота.

Жена изостави работата си, за да живее като кученце, но попадна на конкурентка в спор за територия (видео)

За целта се свързал с благотворителната фондация Welcome Trust, която финансира изследвания за подобряване на живота на хората и животните. С получената малка премия Туейтс започнал "изследване на това колко близо можем да стигнем до осъществяването на мечтата на древните хора".

За пример той посочва многобройните скални рисунки на примитивните хора, в които човекът е иобразен в съчетание с телата на различни животни. И за да не остане само на тезата, Туейтс прекарва цели девет месеца като чифтокопитно. А заниманията му са станали обект на множество журналистически и телевизионни материали.

“Пещерна жена” спи в сламен вигвам и оцелява с убити по пътищата плъхове, катерици и гълъби (снимки)

В тялото на козел и обратно при хората
https://www.youtube.com/watch?v=VR5hFxeBaFY

Доктор-ортопед конструирал за него специалните протези с копита за задните крайници. За да се доближи максимално до света на козите, той заживял за няколко дни и в животинска ферма в Алпите. Туейтс дори обмислял възможността да си имплантира изкуствен стомах, който да преработва трева. Но се отказал, защото намерението му се видяло твърде рисковано за здравето.

Коза за продажба прегръща стопанина си и плаче като дете (видео)

Документалната книга на Туейтс регистрира цялото приключение на автора в сввета нa животните. То е втората поред публикация. Първата му е вдъхновена от романа на Дъглас Адамс "Пътеводител на галактическия стопаджия" и е на тема тостери.

След всички тези дни, прекарани като козел, Туейтс се завърнал в света на хората, но според някои, част от него завинаги останала при козите.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.