Сигнализирай!

Илон Мъск блокира акаунта на Кание Уест в Twitter

Gospodari.com
Gospodari.com
02.12.2022 г.
21
0

Илон Мъск блокира акаунта на Кание Уест в Twitter перманентно за нарушаване на правилата. Рапърът продължава антисемитския си маратон, правейки подобни публикации в социалните мрежи, дори след като това му коства изключително много пари и репутацията му.

Кание Уест вече не е милиардер

Антисемитският маратон на Уест продължава

По-рано днес Уест се развихри и туитна снимка на нацистка свастика, слята със звездата на Давид. Скоро след това изпълнителят обяви в Truth Social, че акаунтът му в Twitter е временно заключен. Мъск поясни, че е "опитал всичко възможно", за да подтикне Уест да спазва правилата на платформата. Уест обаче е продължил да публикува съдържание, нарушаващо правилото на платформата срещу подбуждане към насилие, което е станало и причина за бана.

https://twitter.com/elonmusk/status/1598543670990495744?ref_src=twsrc%5Etfw

В отговор на туит на Ким Дотком, основател на MEGA, Мъск поясни, че акаунтът на Кание е спрян поради "подтикване към насилие". Музикалният изпълнител бе публикувал нелицеприятна снимка на Илон по-рано. Изпълнителният директор на Tesla отрече това да е причината за бана. "Всъщност тези снимки бяха огромна помощ за мотивацията ми да загубя тегло!", написа Мъск.

https://twitter.com/elonmusk/status/1598546057138524160?ref_src=twsrc%5Etfw

Това не е първото родео на Уест, когато става въпрос за нарушаване на правилата на Twitter. През октомври акаунтът му отново бе временно спрян поради публикуване на антисемитско съдържание. Уест изглежда не си е научил урока.

Кание Уест разкри, че не е прочел нито една книга в живота си (видео)

Wikipedia
Малко след като акаунта му бе възстановен, Уест не се поколеба да продължи с опасните и антисемитски публикации

От снощи изпълнителят е в центъра на новините. Той се появи в Infowars на Алекс Джоунс, възхвалявайки Хитлер. След това изявление акаунтът на съдебната републиканска камара изтри свой туит от 6 октомври, гласящ „Кание. Илон. Тръмп”.

През октомври Уест обяви, че възнамерява да закупи социалната мрежа Parler. Скоро след изявлението на Кание в InfoWars компанията обяви, че с изпълнителя са се договорили да прекратят сделката.

Кание Уест ще купи любимата социална мрежа на крайнодесните фенове на Тръмп

Twitter претърпя множество промени откакто Мъск стана неин изпълнителен директор. Проверките на акаунтите и модерацията на съдържанието са едни от най-наболелите теми на платформата в момента. Мъск предложи "обща амнистия" за баннати акаунти през ноември въз основа на резултат от анкета в Twitter.

Видео: YouTube

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.