Сигнализирай!

Няколко украински посолства получиха "кървави пакети"

Gospodari.com
Gospodari.com
02.12.2022 г.
24
0

Украински посолства в няколко европейски страни получиха странни пратки, които впоследствие се оказа, че съдържат животински очи, съобщи Министерството на външните работи на страната. "Кървавите пакети", напоени с течност с характерен цвят и мирис, са изпратени до посолствата на Киев в Хърватия, Унгария, Нидерландия, Полша и Италия, а също и в генералните консулства в Неапол и Краков и консулството в Бърно, предаде в. Сега

"Призоваваме чуждестранните правителства да гарантират максимална защита на украинските дипломатически служби в съответствие с Виенската конвенция за дипломатическите отношения", написа говорителят на украинското МВнР Олег Николенко във Фейсбук.

В същото време стана ясно, че неизвестни лица са нанесли щети на входа на дома на посланика на Украйна във Ватикана. Входната врата, стълбището и стените на резиденцията на посланик Андрий Юраш са били оцапани с екскременти. Украинското посолство в Казахстан пък е получило сигнал за бомба, който впоследствие се е оказал фалшив.

Бомба е избухнала в украинското посолство в Мадрид

В Испания Националната полиция отново отцепи сградата на посолството на Украйна в Мадрид, където в сряда избухна взрив. Отцепен е периметърът около посолството, а хората са помолени да напуснат територията. Посланикът и служителите на дипломатическото представителство все още се намират в сградата.

По информация на агенция Ройтерс, която се позовава на съобщение на украинското МВнР, в посолството е получен плик, подобен на тези, изпратени в украинските дипломатически представителства в други страни.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.