Сигнализирай!

Линейка превозва десетки нелегални мигранти в Бургаско

Gospodari.com
Gospodari.com
03.12.2022 г.
21
0

Линейка превозва десетки нелегални мигранти в Бургаско. Заловена е група от 14 нелегални мигранти, съобщава НОВА.

От местната прокуратура потвърдиха информацията. Прокурор Мария Маркова заяви, че мигрантите са от тунизийски, либийски и сирийски произход.

Водачът на превозното средство е задържан за срок от 72 часа с повдигнато обвинение. Той е бил под влиянието на непозволени наркотични вещества. С него е бил и спътник, чиято роля тепърва ще се установява. Наказанието за такова престъпление представлява лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5 до 20 хиляди лева.

16 нелегални мигранти са заловени на входа на София

Дете е с опасност за живота след пропадане през покрива на търговски център в Плевен

Линейката е била със софийски регистрационен номер. Превозното средство е било с всички отличителни белези на такова от лечебно заведение. Линейката се е придвижвала до КПП "Малко Търново" и обратно към столицата.

"Знаели са, че всички превозни средства подлежат на проверка през КПП-та, които от известно време са на територията на област Бургаско. Те са използвали автомобил със специален режим, който не се проверява ежедневно, тъй като спешността на случая не го налага. Линейката е спряна на КПП", подчерта прокурор Мария Маркова. 

Директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов заяви:

"Линейката е закупена през ноември от фирма без предмет на дейност медицински услуги. Автомобилът е взет от автокъща от София. Това е първият курс на линейката, чиято цел явно е била да се използва за точно този вид престъпна дейност".

Той допълни, че шофьорът, който е и собственик на автомобила, не е криминално проявен и е от София. 

Видео: НОВА

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.