Сигнализирай!

Вижте кой стана личност на годината на Financial Times

Gospodari.com
Gospodari.com
05.12.2022 г.
25
0

Вижте кой стана личност на годината на Financial Times.

Британският бизнес всекидневник обяви украинския президент Володимир Зеленски за личност на годината.

Снимка: Facebook/Володимир Зеленський

Руски ракетни удари са поразили цели в цяла Украйна (видео)

Изданието разказва, че преди руската инвазия много украинци са възприемали Зеленски „за нещо като шут. Аматьор, който не може да се справи с отговорностите на високия пост”.

„Но 44-годишният политик спечели своето място в историята със забележителна проява на лидерство и устойчивост”, обясняват журналистите, мотивирайки избора си с това, че Зеленски се е превърнал в символ на глобалното противопоставяне между либералните демокрации и авторитаризма.

https://twitter.com/FinancialTimes/status/1599678751402786816

Financial Times сравнява Зеленски с Уинстън Чърчил, ръководил британското правителство по време на войната от 1940 до 1945 г. А също и от 1951 до 1955 г. Всекидневникът отбелязва, че подобно на Чърчил Зеленски е изправен пред изборно поражение, когато конфликтът приключи, пише NOVA.

Снимка: Facebook/Володимир Зеленський

Вестникът отбелязва, че след края на конфликта Зеленски ще трябва да „отговаря на трудни въпроси”. Например защо страната не е била достатъчно подготвена за конфронтацията. Самият Зеленски заяви пред изданието по този повод, че западните лидери не са споделили с Киев разузнавателна информация за плановете на руските войски преди началото на войната.

„Никой не ни показа конкретни материали, в които да се казва, че удари ще бъдат нанесени от една или друга посока”, казва той.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.