Сигнализирай!

Община Сливен опита да обясни цените на коледната украса (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
07.12.2022 г.
27
0

Община Сливен опита да обясни цените на коледната украса в репортаж за NOVA. Както писахме преди дни, над 23 лева струва само окачване и сваляне на коледна топка в града на "Сините камъни". Близо 115 хиляди лева общо ще похарчи общината за монтаж и демонтаж на украсата и закупуване на нови украшения.

23 лева струва окачване и сваляне на коледна топка в община Сливен

Джудже, което стои точно пред входа на общината, струва близо 10 хиляди лева. Коледният ботуш до него е на цена над 15 хиляди лева с монтаж и демонтаж.

„Изпълнителят за тазгодишната коледна украса е избран с обществена поръчка. Сумата, която сме фиксирали е до 113 хиляди лева. Окончателната ѝ стойност ще зависи от дейностите, които ще възложим и елементите, които ще закупим”. Това твърди зам.-кметът на Сливен Пепа Чиликова

Тя коментира и цената на коледната украса. „Тези елементи са скъпи по принцип. цената им е свързана не само с изработката и материалите, които също са поскъпнали. Те трябва да бъдат и безопасни, като тяхното монтиране трябва да е стабилно и сигурно, защото ежедневно се пипат от много деца и граждани, които минават покрай тях. Монтажът е свързан с използването на специална техника и хора, които трябва да имат умения за монтирането на тези съоръжения”.

По думите на Чиликова само една фирма тази година е изявила желание да участва в процедурата за коледната украса. „За нас е по-добре да участват повече фирми, защото това ще подобри конкуренцията и ние ще имаме възможност за по-голям избор. Защо фирмите не кандидатстват не мога да коментирам, но ние се съобразяваме с процедурата”, подчерта тя.

Защо ли фирмите не кандидатстват?

Справка в Агенцията по обществени поръчки показва, че фирмата-изпълнител на поръчката "Ел и Клима Корект" ООД е спечелила 16 обществени поръчки само за две години, съответно и милиони европейско финансиране:

Жалко, че не успяхме да чуем отговор на въпроса

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.