Сигнализирай!

Как се охраняват едни от най-големите звезди на световния спорт като Меси и Мбапе (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
15.12.2022 г.
27
0

Как се охраняват едни от най-големите звезди на световния спорт като Меси и Мбапе, чиято обща стойност надхвърля 200 млн. евро?

Осем бойни самолета Eurofighter Typhoon, всеки със средна цена от 100 млн. евро, охраняват въздушното пространство по време на Мондиала в Катар. Те представляват част от ескадрила №12 – съвместна ескадрила на Кралските военновъздушни сили на Обединеното кралство и Катарските военновъздушни сили.

Снимка: стопкадър/видео bTV

Мбапе води пред Меси за престижна награда

"Ако си вършим работата добре, хората няма да забележат, че ние сме тук, особено по време на самите мачове", казва Крис Райт, командващ офицер на 12-а ескадрила, който през 2012-а ръководи подобна операция по сигурността и за олимпийските игри в Лондон.

Eurofighter Typhoon е вторият най-скъп боен самолет в света, пише bTV. Той е на въоръжение в германските военновъздушни сили, както и във ВВС на Италия, Испания, Великобритания и Австрия. Максималната скорост, която развива, е 2200 км в час.

Преди 5 години Саудитска Арабия плаща 4,43 млрд. британски лири, за да се сдобие със 72 подобни изтребителя. Катар е дал поръчка за 24, но те още не са доставени.

Тази неделя е финалът на Световното първенство по футбол в Катар. От 17:00 часа българско време на стадион „Лусаил“ в Доха един срещу друг се изправят отборите на Аржентина и Франция. На терена ще видим съотборниците в ПСЖ Лионел Меси и Килиан Мбапе.

Аржентинците не са ставали световни шампиони от 1986 г., когато го правят с Диего Марадона в редиците. Французите пък ще защитават титлата си от последния Мондиал през 2018 г.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.