Сигнализирай!

Гласувайте, за да има кабинет на мнозинството, призова Денков (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
17.12.2022 г.
22
0

Гласувайте, за да има кабинет на мнозинството, призова Денков.

Номинираният за премиер от „Продължаваме промяната“ акад. Николай Денков призова избирателите да гласуват на следващи избори, за да не се предлага кабинет на малцинството, а да има кабинет на мнозинството.

„Ако не успеем (да съставим редовно правителство) и отидем на избори, моят призив към хората е – идете и гласувайте. Всеки иска да управлява с мнозинство. В момента нямаме тази опция“, каза Денков в интервю за предаването „Тази неделя“.

Според Денков има шанс „Продължаваме промяната“ да се разбере с БСП за хартиената бюлетина.

„Проблемът не е в нея. Проблемите са два и те са доста тежки. Първият е, че в хода на обсъжданията бяха елиминирани машините като машинно гласуване и то с аргументи, които са абсолютно фалшиви. И вторият е, че начинът по който беше направено това, създаде огромно недоверие изобщо към изборния процес. Това е голям проблем, защото ние трябва да върнем доверието към изборния процес. Мисля, че може да бъде намерено решение“, уточни Денков.

Снимка: БулФото

Кой е Николай Денков?

В отговор на определението на ГЕРБ, че е „кукла на конци“, Денков коментира:

„Самата идея за кукла на конци означава да има кукловод, който обикновено стои зад параван. В политиката стана модерно да казваме, че този кукловод е в сараите, на диванчето, в къща край София. Ние бяхме на една маса – всички хора, от които се очаква да вземат важните решения. И от „Продължаваме промяната“, и от „Демократична България“. Самата идея за кукла на конци не предполага такъв формат“.

Денков подчерта, че никога не е участвал в събития на партия ГЕРБ. Във втория кабинет на Бойко Борисов е бил зам.-министър на отбраната в ролята на експерт по научни програми. Бил е поканен първо от президента Росен Плевнелиев в служебен кабинет и след това е останал в редовния, за да довърши работата си по договорена програма за наука.

„Моят партиен ангажимент се появи с „Продължаваме промяната“, уточни кандидатът за премиер на ПП.

Денков определя отношенията си с президента Румен Радев като „конструктивни, колегиални и  институционални“, а думите на Радев към ПП за „шарлатания“ - като емоционално изказване.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.