Сигнализирай!

"Боклукгейт": Делото срещу Бобокови е прекратено и върнато на прокуратурата

Gospodari.com
Gospodari.com
18.12.2022 г.
31
0

"Боклукгейт": Делото срещу Бобокови е прекратено и върнато на прокуратурата.

Съдебният процес срещу русенските бизнесмени е спрян заради "неясноти и нарушения във внесения обвинителен акт, които пречат на защитата на подсъдимите". Това гласи окончателното определение на Апелативния съд в София, пише Mediapool.

Бобокови са обвинени за участие в престъпна група заедно с някогашния зам.-министър на околната среда Красимир Живков и още няколко души. Тезата на прокуратурата е, че са участвали в схема, чрез която у нас незаконно са били складирани и заравяни тонове опасни отпадъци от завода им за производство на акумулатори.

Атанас Бобоков прекара няколко месеца в ареста. Срещу брат му пък бяха образувани още разследвания – за незаконно държане на ценности и получаване на информация от сводката на служба "Военно разузнаване".

Бойко Борисов след разпита за Бобоков: Прокуратурата иска “да угоди” на президента с публични събития (видео и снимки)

Разследването срещу Бобокови започна преди повече от две години. Прокуратурата е внесла обвинителен акт от близо 1000 страници, става ясно от определението на съда.  Въпреки обема му обаче обвиненията остават неясни и не са посочени ключови подробности относно предполагаемите престъпления.

Съдът обаче не вдига запорите върху имуществото на Атанас Бобоков. Той е обвинен и в данъчно престъпление, което се наказва с конфискация. Затова имуществото му е блокирано още от 2020 г. Според адвокатите му това обвинение е измислено. Пордигнато е, за да се наложи обезпечение на обща стойност около 20 млн. евро.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.