Сигнализирай!

Русия праща музиканти на фронтовата линия с Украйна

Gospodari.com
Gospodari.com
18.12.2022 г.
22
0

Русия праща музиканти на фронтовата линия с Украйна, за да повдигне бойния дух на войниците си, съобщава ВВС.

Министерството на отбраната обяви, че в Руската федерация започва формирането на "фронтова творческа бригада". Тя ще включва както вокалисти, така и музиканти.

Това става ясно от информация на разузнаването на отбраната за ситуацията в Украйна от 18 декември, публикувана на сайта на Министерството на отбраната на Обединеното кралство.

https://twitter.com/DefenceHQ/status/1604355132983910402

Според руското издание RBC news бригадата ще се състои от войници, мобилизирани по инициативата на президента Владимир Путин, както и от „професионални музиканти, доброволно постъпили на военна служба“.

Новото подразделение ще има за задача поддържането на "високо морално, политическо и психологическо състояние сред участниците в специалната военна операция", се посочва в информацията.

Слабият боен дух почти сигурно ще продължи да е сериозен проблем за по-голямата част от руските сили. Но опасенията на войниците са свързани най-вече с много високото равнище на загубите, лошото ръководство, проблемите със заплащането, недостига на боеприпаси, както и с липсата на ясна представа за целите на войната. Усилията на творческите бригади едва ли ще могат да премахнат тези опасения, смята британското разузнаване.

Снимка: kremlin.ru

Възможно ли е ново нахлуване от Север? Путин се съветва с руските генерали (видео)

Междувременно се съобщава, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу е посетил фронтовите войски в Украйна.

В изявление, публикувано в Telegram, министерството на отбраната информира, че Шойгу е "обиколил районите на разполагане на войски и е проверил предните позиции на руските части в зоната на специалната военна операция".

Добавя се, че Шойгу е разговарял с войници на фронтовата линия, но BBC не може да потвърди подобна визита.

Интензивни боеве продължават около град Бахмут в района на Източен Донбас, съобщава генералният щаб на Украйна.

В района се водят тежки сблъсъци между украински и руски войски от месеци. Русия се стреми да запази територия след поредица от поражения в Източна Украйна по-рано тази година.

Според представители на западното разузнаване руските атаки срещу Бахмут са ръководени от частната армия на Wagner Group. Москва се надява да използва града за атаки срещу контролираните от Украйна градове Краматорск и Славянск.

Отоплението в украинската столица Киев е възстановено, след като руснаците нанесоха широкообхватни удари в петък, насочени срещу енергийната и водната инфраструктура, каза кметът Виталий Кличко.

Москва изстреля 76 ракети в петък, поразявайки девет електроцентрали и потапяйки голяма част от страната в мрак. Украйна каза, че е прихванала 60.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.