Сигнализирай!

Натовски държави и наши общини дариха на МВР над 1.2 млн. лв.

Gospodari.com
Gospodari.com
19.12.2022 г.
20
0

Подаръци на обща стойност над 1.2 млн. лв. е получило МВР от началото на годината до септември. Това сочи списък, качен на сайта на ведомството. Сред най-щедрите дарители са Департаментът по енергетика на САЩ и националната агенция за борба с престъпността на Великобритания.

Американското министерство на енергетиката е снабдило граничарите ни с 14 преносими комплекта за идентификация на радиоактивни изотопи. Те са на стойност над 590 хил. лв. А академията към МВР е получила оборудване за откриване на радиация на стойност малко над 44 хил лв. Гранична полиция се е сдобила със специализирано оборудване за оператвини цели, осигурено ѝ от най-екзотичния дарител - специалните служби към посолството на САЩ. Неговата стойност е около 11 хил. лв.

Bulgarian money - lev in the black wallet

Дарението на агенцията за борба с престъпността на Великобритания пък е с основни бенефициенти областната дирекция на МВР Бургас, която е обезпечена с дрон, с високоразделителна камера за около 57 хил. лв. Останалата част от помощта от Обединеното кралство е насочена към граничарите ни - лаптоп и оборудване за извличане на информация, плюс дрегери.

Валери Григоров: МВР е в клинична смърт (видео)

Сред по-малките дарители са българските общини и държавни предприятия. АЕЦ "Козлодуй" е осигурила на районното полицейско управление пет пистолета на стойност около 5000 лв. А община Долна Митрополия е дарила на областната дирекция на МВР в Плевен лек автомобил за 24 000 лв. Има и помощи с битов характер - полицейското управление на Брегово е получило от горското стопанство на Видин 50 куика дърва за огрев.

Десетки служители на МВР са били разпитани за случая “Семерджиев” (видео)

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.