Сигнализирай!

Българска компания купи кораба "Вера Су"

Gospodari.com
Gospodari.com
20.12.2022 г.
33
0

Българска компания купи кораба "Вера Су", съобщават от Министерството на транспорта. Корабът стоя заседнал в продължение на 36 дни край Камен бряг. Той е бил продадедн на търг за 276 000 долара

Това е четвъртият търг, който Изпълнителна агенция "Морска администрация" организира. В днешната процедура за наддаване е участвала само една компания - българската "Варса шипинг". Тя е предложила да купи кораба на обявената за начална цена - 276 000 долара без ДДС. Началната цена на предишния търг за продажбата на кораба беше 460 хил. долара.

Корабът “Вера Су” не успя да върне и 1/6 от разходите по спасяването му

"Варса шипинг" се занимава с ремонти и техническо обслужване на плавателни съдове. Купувачът е превел 10% от цената като депозит. По предварителна информация новият собственик ще възстановява плавателния съд, който заседна на 20 септември 2021 г.

Държавата обяви кораба за продажба, за да покрие разходите за спасяване на екипажа и предотвратяването на екологична катастрофа в Черно море. Разходите на държавата по изтеглянето на кораба и довеждането му до варненското пристанище са били около 2.9 млн. лв. Бившият транспортен министър Николай Събев уверяваше, че държавата е започнала процедура по възстановяване на разходите, като е сключено споразумение с адвокатска кантора, която да заведе застрахователен иск за събиране на направените от България разходи.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.