Сигнализирай!

Володимир Зеленски заминава за САЩ, за да се срещне с Джо Байдън

Gospodari.com
Gospodari.com
21.12.2022 г.
34
0

Володимир Зеленски заминава за САЩ, за да се срещне с Джо Байдън. За първи път украинският президент ще напусне границите на страната след руската инвазия през февруари.

Зеленски ще замине за САЩ днес, за да се срещне с американския президент, предават американски медии. Визитата е необявена.

Путин три пъти е отлагал инвазията в Украйна, твърди разузнавач

Освен с Байдън, се очаква Зеленски да говори и пред Камарата на представителите. Председателят ѝ, Нанси Пелоси, призова членовете ѝ в писмо да не отсъстват днес от залата. Текстът гласи още, че ще се "постави специален фокус върху демокрацията".

Нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 1,8 млрд. долара

Очаква се днес да бъде обявен официално новият пакет от помощи на стойност почти 2 милиарда долара. За първи път в мащабния пакет се включва батарея от системите за противоракетна отбрана "Пейтриът", както и авиационни бомби с прецизно насочване.

Русия заплаши САЩ и Украйна заради ПВО системите “Пейтриът”

Освен това, Конгресът е на път да одобри още почти 45 милиарда долара помощ за Украйна като част от мащабния законопроект за правителствените разходи. Въпреки това, засега САЩ не са склонни да предоставят на Украйна свои изтребители.

Видео: НОВА

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.