Сигнализирай!

Русия раздава украинска територия на военни ветерани

Gospodari.com
Gospodari.com
20.12.2022 г.
22
0

Русия ще раздава украинска територия на военните си ветерани, гласи нов указ на руския президент. Владимир Путин също така призова спецслужбите да се борят с вътрешните врагове в анкесираните украински територии. За това съобщава СЕГА.

Русия раздава заграбена украинска територия на военни ветерани

На военните ветерани, получили "награди за изключителни заслуги" за участието си във войната в Украйна, ще бъдат раздадени изконно украински територии. Новият указ, подписан от руския президент предвижда ветераните да получат парцели в предградията на Москва, както и в окупираните украински Крим и Севастопол.

Социална подкрепа се предвижда за роднините на войници, загубили живота си по време на "специалната военна операция" или поради заболяване.

Путин: Спецслужбите да се борят с вътрешните врагове с всички налични инструменти

Положението в анексираните от Русия четири украински области е "изключително трудно", призна руският президент Владимир Путин. Той направи видеообръщение по случай Деня на служителите на силите за сигурност.

Руският президент призова спецслужбите да засилят охраната на границите и ги инструктира да затегнат контрола над обществото. Според него "употребата на оперативния, техническия и личностния потенциал" трябва да се увеличат до максимално възможна степен за бързо откриване на предателите, шпионите и саботьорите.

Възможно ли е ново нахлуване от Север? Путин се съветва с руските генерали (видео)

"Да, за вас е трудно сега. Ситуацията в Донецката и Луганската народна република, в Херсонска и Запорожка област, е изключително трудна", обърна се Путин към служителите на руските сили за сигурност, разположени на украинска територия.

Видео: BBC

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.