Сигнализирай!

Задава се нов мач за милиони в бокса (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
21.12.2022 г.
31
0

Почти сигурно в близките месеци ще се състои дългоочакваната среща за определянето на безспорния световен шампион в професионалния бокс. Носителите на поясите на различните организации Тайсън Фюри и Александър Усик вече за постигнали договорка за мач помежду си до лятото на 2023 година. Новината съобщи промоутърът на английския боксьор Боб Аръм.

Снимка: Twitter


"Двамата се съгласиха следващата среща да бъде помежду им. Усик ми е добър приятел, той е много интелигентен. Тайсън е Супермен и като спортист, и като интелект. Те искат да се изправят един срещу друг на ринга", коментира агентът.

Боец без крака дебютира с успех в ММА (видео)

Фюри отправи предизвикателство към Усик, който е шампион във версиите Световна боксова асоциация (WBA), Международна боксова федерация (IBF), Световна боксова организация (WBO) и Международна боксова организация (IBO), след като защити титлата си на Световния боксов съвет (WBC) след победа в десетия рунд срещу сънародника си Дерек Чисора по-рано през месеца.

Мачът за световната титла в тежка категория ще донесе стотици милиони приходи за организаторите и двамата боксьори. Сериозни финансови оферти за домакинство на битката на годината има от Средния Изток, а другата опция е стадион „Уембли“ в Англия. Предстои да се уточни датата и мястото за провеждането на срещата.

Фюри и Усик започнаха заканите помежду си преди две седмици, когато англичанинът защити титлата си на Световния боксов съвет с технически нокаут срещу Дерек Чисора.

Видео: Youtube

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.