Сигнализирай!

Общински съветник се разгневи: Пловдивският панаир беше подарен (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.12.2022 г.
29
0

Общински съветник се разгневи: Пловдивският панаир беше подарен! Независимият общински съветник Георги Величков разказва във видео по какъв начин Общинският съвет в града под тепетата е гласувал "подаряването" на Панаира на небезизвестния олигарх Георги Гергов. По време на заседание на общинския съвет преди дни с гласовете на ГЕРБ и БСП беше взето решение Георги Гергов да може да взима еднолични решения в дружеството "Пълдин туринвест", което управлява Пловдивския панаир.

Гергов е предложил да дари на Община Пловдив 2% от акциите и 6 декара от площта на изложението "Международен панаир - Пловдив" за изграждане на опера в града. Условието е било да се гласува увеличението на капитала. Мотивът на Гергов е, че с дарението на 3 885 985 броя акции общината няма да намали дела си в смесеното дружество. Съветниците от "Демократична България" обаче предупредиха, че ако общината приеме предложенията, Пловдив ще загуби 350 дка, както и панаира.

Общински съветник се разгневи: Пловдивският панаир беше подарен

Битката между Община Пловдив и Гергов ще се води в спирала от заседания и жалби

Именно това решение провокира Георги Величков да запише видео, с което призовава гражданите на Пловдив да бъдат по-активни и да се борят. Такава активност вече се забелязва, защото решението на общинския съвет предизвика протест в града под тепетата по-рано днес. Протестиращите настояват да бъдат защитени интересите на града. Те очакват ново извънредно заседание на общинския съвет, което да се проведе възможно най-скоро.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.