Сигнализирай!

bTV ще има нов главен изпълнителен директор от 1 януари 2023 година

Gospodari.com
Gospodari.com
23.12.2022 г.
38
0

bTV ще има нов главен изпълнителен директор, който ще започне работа от 1 януари 2023 година. Неговото име Ралф Бартолайт и той ще замести Мартин Швехлак и Любош Йетмар, пише Булевард България.

Ралф Бартолайт има над 20 години управленски опит в ProSieben Sat.1 Media SE (ProSieben). Притежава богата дигитална експертиза, натрупана докато е бил на ръководни позиции в PlutoTV в Лос Анджелис, maxdome и Joyn в Мюнхен. Работил по някои от най-значимите дигитални проекти на ProSieben.

„Щастлив съм да приветствам Ралф в екипа на bTV. Неговият обширен поглед върху международните медии, развлекателното съдържание и най-вече опитът му с иновациите и дигитализацията в нашата индустрия ще го позиционират по най-добрия начин, за да ускори нашите амбициозни планове за растеж на bTV“. Това коментира Душан Швалек, главен оперативен директор на CME и настоящ член на надзорния съвет на bTV.

Снимка: iStock

Антон Хекимян става шеф на новините на bTV, заема мястото на Венелин Петков

Мартин Швехлак ще продължи да бъде изпълнителен директор на медийната група, но с ресор новини, дигитално съдържание и уеб проекти.

Любош Йетмар ще се завърне в Прага, като ще прехвърли всички отговорности по надзора на бизнес операциите на българския пазар на Душан Швалек, става известно от прессъобщението на компанията.

bTV е част от семейството на Central European Media Enterprises, която е собственост на международната компания PPF Group.

Промяната в мениджърския екип на българската медия е с цел ускоряване на растежа и дигиталната трансформация, посочват от компанията.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.