Сигнализирай!

Официално: мъжете стават синхронистки (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.12.2022 г.
23
0

Мъжете стават синхронистки. Най-опростено така може да бъде тълкувано последното решение на Международния олимпийски комитет. То позволява официално на мъже да вземат участие в програмата на Олимпийските игри в Париж в един от най-красивите и грациозни спортове.

За първи път в историята мъже ще се състезават за най-ценните отличия в дисциплините от артистичните програми. Спортът се подвизава на Олимпиада от Игрите в Лос Анджелис през 1984 г. под името синхронно плуване. До скоро никой не бе посягал на безспорния матриархат в този спорт. Усилията на МОК за изравняване на броя участници във всички спортове обаче застигнаха и артистичното плуване.

Снимка: Twitter

Олимпийските игри в Париж през 2024 г. се очаква да бъдат първите, в които им абсолютен паритет между мъжете и жените участници. Световните водни спортове (новото име на ФИНА) вече провеждат планетарни шампионати за мъже. За първи път титлата при мъжете беше спечелена от Били Мей от САЩ.

Катар иска да домакинства и Олимпийските игри през 2026 г.

В Париж ще има общо 96 състезателя в дисциплините от програмата на артистичното плуване. Те ще спорят за медали в пет програми от 5-и до 10-ти август. Това са свободните , техничните и финални дуети, както и свободните и технически програми отборно.

Източник: Olympics.com

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.