Сигнализирай!

Леброн и Йокич дадоха на феновете най-хубавия подарък (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.12.2022 г.
30
0

Коледният ден в НБА даде на феновете най-хубавия възможен подарък. В петте мача видяхме как някои от най-големите звезди в Лигата показват най-добрата си страна. Видяхме драматични завършеци, както и смайващи отигравания. В следващите редове хронологично ще видите всичко най-стойностно отспециалната нощ.

Коледният маратон продължи близо 13 часа. Той ни пренесе в 5 различни зали, където видяхме продължение, кош зад центъра, трипъл-дабъл, забивката на годината и един неостаряващ крал.

Ню Йорк Никс - Филаделфия Севънтисиксърс

https://twitter.com/TheHoopCentral/status/1607076952934076417?s=20&t=4mCH9u3dmySHxZ1qIHocgQ

Започваме в "Меката" на баскетбола. Медисън Скуеър Гардън прие коледен спектакъл за 15-а поредна година. И този път той не разочарова. В предишни години свикнахме Ню Йорк "Никс" да е боксовата круша на Лигата. Срещу Филаделфия "Никс" показаха зъби, но топ реализаторът в НБА Джоел Ембийд вкара дежурните си 35 точки, а последният американец, ставал МВП - Джеймс Хардън, вкара 29 плюс 13 асистенции. Шоуто обаче бе откраднато от техния съотборник Шейк Милтън и ето този кош зад центъра за край на първата четвърт.

Далас Маверикс - Лос Анджелис Лейкърс

Снимка: Twitter

Продължаваме към най-очаквания индивидуален сблъсък. Лука Дончич и Далас "Маверикс" приеха Леброн Джеймс и Лос Анджелис "Лейкърс". Преди мача "Маверикс" направиха Коледата на легендата си Дирк Новицки специална, откривайки негова статуя пред залата. Пред очите му новата звезда на тима - Лука, остана само на борба и асистенция от едва седмия трипъл-дабъл в 75-годишната коледна история на НБА. Той вкара 35, но срещна съпротива. Неостаряващият Леброн Джеймс показа, че подобно на любимата си напитка, той също става все по-добър с годините. 38 точки обаче не бяха достатъчни и "езерняците" потънаха с ново поражение.

Бостън Селтикс - Милуоки Бъкс

https://twitter.com/celtics/status/1607152140774166528?s=20&t=4mCH9u3dmySHxZ1qIHocgQ

Звездата на елхата се очакваше да бъде дуела на лидерите на Изток. Бостън прие Милуоки, а Джейсън Тейтъм и Янис Антетокунмпо бяха готови за шоу. Победата отиде за Бостън след общо 70 точки на Тейтъм и Джейлън Браун. Янис се разписа с 27, но отнесе срама не само от загубата у дома. Забивката на сезона се случи именно между двете суперзвезди. Джейсън Тейтъм стана автор на отиграване, неподходящо за хора със слаби сърца. Покушението му срещу бившия защитник на годината веднага отекна в социалните мрежи.

Голдън Стейт Уориърс - Мемфис Гризлис

https://twitter.com/NBAHistory/status/1607219853844271105?s=20&t=4mCH9u3dmySHxZ1qIHocgQ

Шампионът Голдън Стейт също се включи в програмата. "Уориърс" се справиха с Мемфис "Гризлис" без звездата си Стеф Къри и въпреки избухването на Джа Морент, който завърши с 36 точки. В същата вечер Морент показа и първия модел от личната си серия обувки, които Найк прави за него.

Денвър Нъгетс - Финикс Сънс

Последният мач се оказа най-драматичен. За да се разплете интригата не стигнаха 48 минути. Денвър "Нъгетс" и Финикс "Сънс" играха продължение след драматичен кош на Джамал Мъри, изравнил резултата 11 секунди преди края на редовното време. Денвър спечели, благодарение на Най-полезния играч в Лигата. Никола Йокич счупи статистиката с 41 точки, 15 борби и 15 асистенции. Празничното му настроение му донесе най-резултатния коледен трипъл-дабъл в историята и най-резултатния мач изобщо на Коледа от играч на Денвър.

Бивш баскетболист купува НБА отбор за 4 милиарда долара (видео)

https://twitter.com/NBA/status/1607274892801482752?s=20&t=4mCH9u3dmySHxZ1qIHocgQ

Но не той направи зрелището пълно. Шампионът по забивки от 2016 подпечата победата, прескачайки двуметровия Ландри Шамет от Финикс секунди преди края на продължението. Първоначално съдиите отсъдиха фаул в нападение, но в последствие преразгледаха ситуацията и взеха правилното решение, като не ни лишиха от избор за приза Забивка на вечерта.

Вечерта ни предложи общо 10 баскетболисти, които вкараха 30 или повече точки, както и едва третия баскетболист с трипъл-дабъл с 40+ точки, 15+ асистенции и 15+ борби. Определено това бе най-хубавият подарък, който феновете можем да поискаме!

Видео: DIEMA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.