Сигнализирай!

Проблеми при плащанията с карти отчитат потребители и търговци

Gospodari.com
Gospodari.com
03.01.2023 г.
30
0

Проблеми с разплащанията с карти на втората по големина банка у нас - "Банка ДСК" са срещнали потребители и търговци в последния ден на 2022. За нериятната ситуация в навечерието на Нова година информира СЕГА.

Според медията с часове не е било възможно да се извършват операции с карти на банката, независимо дали се касае за плащания на ПОС-терминал или теглене на пари от банкомат. Днес на сайта на банката има съобщение с лаконично признание за проблема:

"Картовите услуги от "Банка ДСК" са възстановени още на 31.12. Блокираните суми от неуспешни транзакции се възстановяват. Ако не видите съответната възстановена сума, моля, свържете се с нас на тел: 0700 10 375 или Call_Center@dskbank.bg." Според националния оператор на банковата инфраструктура - "Борика", проблемът с разплащанията през "Банка ДСК" не е в системата на "Борика".

Подобни неудобства наскоро имаше и с карите на "УникредитБулбанк", напомя СЕГА.

Масово повишаване на банковите такси се задава от октомври

Възможно е неприятната ситуация с неработещите банкови карти да е свързана с технически проблем поради натоварването на банковите системи или с хакерска атака. Напоследък редица европейски институции и в частност - български, бяха обект на злонамерени действия на хакери от Русия и Белрус.

Вече няма такси при плащане с банкови карти в ЕС

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.