Сигнализирай!

Лука Дончич ще играе срещу "Реал" Мадрид

Gospodari.com
Gospodari.com
04.01.2023 г.
77
0

Суперзвездата от НБА Лука Дончич отново ще се изправи срещу бившия си тим. Лидерът на Далас "Маверикс" прави исторически сезон в НБА. Той може да се превърне в първия словенец, носител на наградата за Най-полезен играч в Лигата. Възможността да играе срещу люлката на баскетболния му гений ще се отвори още тази година.

Ново споразумение за предсезонни двубои отвъд територията на САЩ и Канада е причината това да стане възможно. В тях ще вземат участие и тимове извън НБА. Такъв е един от най-силните европейски отбори "Реал" Мадрид. В кралския клуб играят бивши баскетболисти от НБА като Марио Хезоня, Джанан Муса и Валтер Таварес. Освен това там все още е активен и менторът на Дончич - Серхио Юл.

Двамата никога не са крили близкото си приятелство.

https://twitter.com/SocratesDergi/status/1610018625557073921?s=20&t=hPs0BUDCRRvIzoxRU2uP2g

Дончич дори обвинява именно испанската легенда за способността си да вкарва стрелби от всякакви ситуации. Юл напомни за тези си способности още в първия мач на тима си за годината. В "Ел Класико" срещу вечния съперник Барселона той вкара кош зад центъра в края на първото полувреме. Стрелба, която очевидно словенецът е усвоил добре.

Скандален кош от центъра реши мач в НБА (видео)

Мачът между Далас и "Реал" вероятно ще се изиграе в началото на октомври догодина. Дестинацията ще бъде Обединените арабски емирства, където тази година за първи път стъпиха тимове от "Лигата на изънземните". Собственикът на "Маверикс" Марк Кюбан от години крои планове за подобно събитие. В интервю миналата година той отново напомни за това:

"Не знам дали ще можем да направим предсезонен мач в Словения, но работим много здраво върху двубой срещу "Реал" Мадрид."

Лука Дончич започна професионалния си път при "белите". С тима той стана шампион на Евролигата, чупейки рекорд след рекорд. Зенитът в постиженията му бе обявяването му за Най-полезен играч във втория по сила турнир в света на едва 18-годишна възраст. Той последва това и с приз за МВП на Финалната четворка, която "Реал" спечели.

Източник: MARCA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.