Сигнализирай!

Млада жена обикаля света без никакви пари

Gospodari.com
Gospodari.com
04.01.2023 г.
24
0

Сила Гюньорен, млада жена на 24 г. от северната провинция Чорум, Турция, пътува по света без да плаща сметки, храна, напитки или спане.

Тя стартира приключението си преди четири месеца, като в момента се намира в Албания. Това е 11-тата страна, която посещава.

Гюньорен решава да се отправи на пътешествие, след като завършва право в университета "Мармара". По време на образованието си тя предприема краткосрочни пътувания в чужбина с евтини самолетни билети, които само подклаждат апетита й. Осъзнавайки, че работата за компания до пенсиониране не е за нея, Сила събира куража да предприеме самостоятелно приключение.

Тя пътува дългосрочно на доброволчески начала – използва времето си и работи в замяна на подслон и храна на местата, които посещава. Така например, в момента тя готви за доброволци в хостел в Тирана, Албания, а в някои дни помага и на рецепцията.

Може ли пътуването да е по-етично?

Наложило се е да оптимизира пътуването си, тъй като не разполага с големи спестявания.

Знаех, че тези пари ще ме оправят за известно време, но не бяха достатъчни.
Въпреки това вярвах, че това не е пречка. Докато имам ентусиазъм и страст, материалността е на заден план“, споделя тя.

Гюнгьорен обяснява, че много хора и други пътешественици, които е срещнала по време на странстванията си, също са й помагали. Те са споделяли къщите, храната и колите си.
Младата пътешественичка е много доволна, че е успяла да вкуси различни ястия и да отседне в къщи с красиви гледки, без да харчи пари.

„Например, трябва да си доста богат, за да те снима световноизвестен фотограф. Дължа го само на колата, спряна на стоп“, обяснява Гюнгьорен.

„Да си наемеш вила на брега на океана в квартала, където живее кралят на Мароко, ще ви струва доста скъпо. Но как можете да знаете, че друг пътник, който отваря къщата си за вас, ще ви предостави тази възможност?“, допълва тя.

Финансовите проблеми не са на преден план и не пречат на сбъдването на мечтата й. Сила избира да се концентрира върху преживяванията си и това, което те й носят.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.