Сигнализирай!

Работодател взел личната карта на служител, за да го държи на работа (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.01.2023 г.
15
0

Работодател взел личната карта на служител, за да го държи на работа, предава bTV.

28-годишният мъж е нает за общ работник през октомври миналата година. Обещана му е заплата от 600 лева плюс храна и настаняване за него и семейството му - съпруга и две малки деца.

Работници в птицеферма в Тайланд обезкостяват пилета с уста преди да ги продадат (видео)

„Само двама души се грижехме за 32 крави, няколко прасета и телета. Нямахме трудови договори - нито аз, нито колегата“, признава младият мъж и допълва:

„Но се оказа, че от тези 600 лева, тази храна се удържа - на седмица по 100 лева. Говорим за 2 деца - памперси, млека, отделно храна и за нас.“

В края на първия месец става инцидент с 10-месечната му дъщеря. Тенджера с гореща вода се обръща от газовия кортлон и залива телцето на бебето.

„Жена ми беше сложила да готви на един газов котлон, понеже нямаше място, до леглото. Детенцето ми пада от леглото и с падането закача тенджерата е я изсипва отгоре си“, допълва разказа бащата.

Съдят банкова служителка, откраднала над 27 000 лева от сметка на клиент

Бебето е прието в интензивно отделение с 25% изгаряния. За да се спртави с инцидента младият мъж взима назаем от вуйна си. В залог, че ще се върне, работодателят му поискал личната карта.

„В този момент реших да си тръгна. Отидох на централната гара, но той ме намери, дойде и ми взе личната карата.“

Развръзка

Фермата и нейният собственик са обект на чести проверки от полицията и РИОКОЗ. Констатирани са многобройни нарушения, но мъжът постоянно се укрива и избягва закона, твърди кметът на село Крепост.

Ето как водещи европейски компании помагат на служителите си в кризата

Приятели на Живко вече са му намерили работа в Германия, но първо трябва да има лични документи. Самият Живко възнамерява да съди бившия си работодател.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.