Сигнализирай!

Рашков в НС: Съжалявам, че нямах време да бъда по-голяма градушка за Борисов (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.01.2023 г.
17
0

Рашков в НС: Съжалявам, че нямах време да бъда по-голяма градушка за Борисов.

Тези думи на ексминистъра на външните работи в правителството на Кирил Петков дойдоха в кулминацията на поредния разразил се скандал в Народното събрание днес.

ГЕРБ и ПП се хванаха за гушите в парламента заради въглищните централи (видео)

В ябълка на раздора този път се превърна докладът за меморандума Gemcorp. Георг Георгиев от ГЕРБ и Бойко Рашков от „Продължаваме промяната“ размениха остри реплики от парламентарната трибуна, довели в крайна сметка до изключване на микрофона и обявяване на почивка.

Хронологията на репликите

Размяната на реплики започна Георгиев, който определи бившия вътрешен министър като „чадър на правителството „Петков”. Той нарече Gemcorp „еманацията на безобразието, на корупцията, на измамата. Най-тежката корупционна далавера в тази държава, направена от тези, пазени от един бивш комунистически следовател хора”, каза още депутатът от ГЕРБ“.

Рашков твърди, че разполага с документи, доказващи, че пари за АМ “Хемус” са отивали в ГЕРБ (видео)

Бойко Рашков на свой ред призова председателя на парламента Росен Желязков:

„Когато някой излиза тук и резили целия парламент, използвайки обидни изрази, бъдете така добър да му изключите поне микрофона. Ако не го изгоните от трибуната. Такива хора не трябва да стъпват тук въобще.”

В репликата си бившият вътрешен министър заяви, че никога не е бил чадър на когото и да е. И допълни:

 „Тъй като не съм бил чадър на никого, съжалявам само, че нямах време да бъда още по-голяма градушка срещу вашия лидер от ГЕРБ.”

Същинската кулминация дойде от Георгиев. Той нарече България „разграден двор“ от тези „които казаха на хората „време е танковете да дойдат”. А самия Рашков - „червен комунистически следовател”. В този момент, водещият заседанието от групата на ГЕРБ даде 10-минутна почивка.

Христо Грозев: Страхувам се от убийство или отвличане (видео)

В същото време в Комисията по спецслужбите в парламента бе насрочено изслушване на Христо Грозев - разследващия журналист на Belingcat, обявен за издирване от Руската федерация.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.