Сигнализирай!

Отиде си още един футболен колос

Gospodari.com
Gospodari.com
06.01.2023 г.
32
0

Отиде си още един футболен колос. Поредната новина за кончината на легендарен футболист разтърси спортната общественост. Става въпрос за Джанлука Виали. Бившият нападател на Сампдория и Ювентус загуби битката с рака на 58-годишна възраст.

Виали води дългогодишна борба с тумор на панкреаса, продължаваща от 2017 г. Той заемаше ръководна позиция в Италианската футболна федерация. Напусна я в средата на декември именно за да се концентрира върху битката за живота и здравето си.

Снимка: Twitter

Виали е емблематична фигура за италианския футбол. По време на 20-годишната си кариера като футболист отбелязва 275 гола в 733 мача.Най-успешният му престой е в Сампдория, където е водеща фигура по време на Златната ера на генуезци. Там той печели Калчото, Купата на носителите на купи и три пъти Купата на Италия. Последва успешен период в Ювентус. Със "Старата госпожа" е победител отново в Серия А, печели Шампионската лига и Купата на УЕФА. В края на кариерата си играе и в английския Челси, където като е и играещ мениджър. Там той вдига ФА Къп, Купата на носителите на купи, Суперкупата на Европа и Купата на Лигата. С националния отбор на Италия е бронзов медалист от Световното първенство през 1990 г. На Евро 2020 г. е част от щаба на Роберто Манчини, а "Скуадра Адзура" печели шампионата.

Пеле ще напълни за последен път стадиона на “Сантос”

Това е третия футболен колос, когото загубихме само в рамките на месец. В края на 2022 г. си отидоха "Краля на футбола" - Пеле, както и легендарният Синиша Михайлович.

Видео: SkySports

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.