Сигнализирай!

Драг пилот бе убит след катастрофа с 320 км/ч (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
08.01.2023 г.
21
0

Драг пилот загина след ужасяващ инцидент по време на състезание в Бризбън, Австралия. По време на традиционния Pro Slammer турнир Сам Фенек загуби сцепление под автомобила си и със смазващата скорост от 320 километра в час се вряза в една от кулите, където са разположени телевизионните камери.

Снимка: Twitter

В трагичния инцидент има пострадал и оператор на телевизията, отразяваща събитието. Това е един от най-зрелищните, но и най-опасни моторни спортове в света. Форматът е състезание в права линия на 1/4 миля. Това е еквивалент на около 400 метра. Съществуват различни класове на автомобилите, участващи в този тип състезания. Класът на Фенек е Про Сток и е най-популярният в надпреварата. Това са олекотени и тунинговани автомобили с фабрично купе.

20-метрова вълна уби сърфист в Португалия (видео)

От високата скорост обаче нерядко се получава въздушна тяга под автомобила и сцеплението с асфалта се губи. В подобни случаи автомобилът може да се отлепи от земята и да се случат подобен тип инциденти. Това не е първият случай, в който се стига до смъртоносен инцидент по време на такъв тип състезания. От организаторите излязоха със съболезнователно обръщение към близките на Фенек, пише The Guardian:

"С огромна тъга Top Fuel Racing Australia съобщава, че Сам Фенек, пилот на Fabietti Racing Doorslammer, е починал в следствие на травмите си, получени по време на състезание на писта Willowbank."

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.