Сигнализирай!

Потомци на Ботев видяха във филма на Максим Генчев придържане към историческата истина (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
08.01.2023 г.
17
0

Потомци на Ботев видяха във филма на Максим Генчев придържане към историческата истина. В студиото на bTV говориха баща и син, наследниците на Кирил Ботьов - брат на поета-революционер. Боян и Александър Ботьови коментираха в предаването „Тази неделя“ излезлия наскоро филм „Ботев“ на режисьора Максим Генчев.

Филмът предизвика бурни реакции още с излизането си, като основните критики към историческото произведение са в бутафорност на сцените, декларативност на актьорите и недобросъвестното разхождане на държавни средства.

"Господарите" с безкомпромисен коментар за филма "Ботев" на Максим Генчев (видео)

„Два пъти гледахме филма. Моето мнение е, че филмът е добър. Има минуси, както всяка художествена творба. Който иска да види филм, който покрива представите за националния герой, трябва да гледа документален исторически филм, а не игрален. Най-важното в този филм е, че се придържат към историческата истина, че черкезин прострелва смъртоносно Войводата“, каза правнукът на Кирил Ботьов Боян.

Неговият син Александър допълни:

„Не е по най-елегантния начин представен Ботев във филма. Има едни по-динамични моменти, крещене, буйственост, но все пак Ботев с тази вряща и кипяща кръв не е бил спокойно дете или човек. Филмът има своите слабости като всеки един филм. Това, което каза и баща ми, което ще потвърдя – ако не са гледали филма, да не го коментират. Целият скандал, който се разви, като млад човек не си го обяснявам. Има лирически отклонения, но това е художествено произведение.“

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.