Сигнализирай!

Украинец сложи бензинов генератор на своята "Tesla" заради липсата на ток? (снимка)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.01.2023 г.
26
0

Украинец сложи бензинов генератор на своята "Tesla" заради липсата на ток.

Tesla полудя и започна да убива хора по улиците (видео)

Напоследък в социалните мрежи се разпространява снимка на Tesla Model 3 с бензинов генератор, закрепен на гърба ѝ. Някои предполагат, че той се използва, за да се превърне Tesla в хибрид, като се увеличи пробегът. Докато други казват, че просто се транспортира. Ето какво знаем и какво не знаем за тази интересна снимка.

https://twitter.com/igorsushko/status/1608205691873034240

Изглежда, че първото забелязване на тази Tesla е било в Twitter. Там потребителят Игор Сушко я е публикувал на 28 декември 2022 година. Той изрично заявява, че това е в Украйна и че автомобилът се движи с електричество от бензинов генератор в Киев.

Наличието на преносимо захранване със сигурност би било от полза за собствениците на електромобили в Украйна в момента. Войната доведе до многобройни прекъсвания на електрозахранването в цялата страна. Kоето на практика би оставило собствениците на електромобили без възможност за зареждане. Поддържането на преносим генератор в автомобила може да реши този проблем.

Кадърът

Струва си да се отбележи, че снимката не предоставя никакво убедително доказателство, че този генератор се използва за захранване на тази Tesla. Собственикът може просто да премества генератора от едно място на друго. И е малко вероятно да зарежда автомобила, докато се движи. Всъщност Tesla не може да се зарежда по време на движение без някаква хакерска намеса, обясняват специалисти.

В същото време не би било напълно изненадващо този генератор да е резервно средство за зареждане на автомобила, когато той е паркиран. От това, което открихме в интернет, този генератор изглежда е модел Konner & Sohnen BASIC KS 2800 C с вместимост 15 литра бензин. Той е подходящ за 220 волта с номинална мощност от 2,5 kW и максимална мощност от 2,8 kW.

Това не е достатъчно бързо, за да заредите Tesla за час. Но е достатъчно, за да осигури полезен пробег при достатъчно време. Забележително е, че идеята за използване на двигател с вътрешно горене за задвижване на до голяма степен електрифицирана платформа не е нещо ново. Chevy Volt използва 1,4-литров двигател, за да увеличи пробега си, а BMW направи същото с малък двуцилиндров двигател в i3.

Неотдавна компанията Обрист създаде нещо подобно, наречено хиперхибриден двигател. Някои хора дори са създали свои собствени версии, като един от тях е изминал около 1800 мили, без да се налага да включва своя Tesla Model S в контакта. Но не и с такива приспособления като това в Украйна.

Източник: Калдата

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.