Сигнализирай!

Арестуваха британец, издирван за тероризъм от Интерпол (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
10.01.2023 г.
22
0

Арестуваха британец, издирван за тероризъм в Манчестър. 28-годишният Давид Бодил е обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол. Акцията по задържането му е осъществена около 14.00 часа в село Любеново във вторник. Информация за ареста съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Пристигнал е в България през ноември 2022 година. Дори обявил в социалните мрежи, че напуска Великобритания и не смята да се връща. Настанил се в къща в село Любеново, купена от баба му и дядо му.

https://www.facebook.com/david.bodill.507/posts/pfbid036EFGWoFoydygk4bKSGMndNW4hG95dMauypaV9xRDKbkoUY1SBbXRVHpDhog7BZc1l

„Помислих си, че трябва да съобщя на всички мои приятели, че вече съм беглец и никога няма да се върна в Обединеното кралство, поне не жив. Съжалявам, че никога повече няма да ме видите. Полицията възнамерява да ме осъди за престъпление без жертви, което дори не би трябвало да е престъпление на първо място. Ако се върна в Обединеното кралство, ще прекарам много години в затвора. Предпочитам да умра в чужда държава, отколкото да прекарам живота си в затвора, за да задоволя егото и бонуса към заплатата на полицейски служители", пише той в пост във Facebook.

Бодил е издирван от властите в Манчестър за съпричастност към терористичен акт.

В червената бюлетина е записано, че той е изключително опасен, въоръжен и агресивен. В дома на младежа във Великобритания са намерени взривни вещества, обясни Милева.

И допълни: "Интересното е, че в Червената бюлетина същият е описан като особено опасен, въоръжен и агресивен. По линия на международния обмен разполагаме с информация, че в дома му във Великобритания са открити взривни вещества, упътвания и чертежи за изготвянето на взривни устройства. Днес при претърсване и изземване от къщата в село Любеново, където се е укривал, са намерени и иззети чертежи и схеми как се прави бомба и как се взривява. Намерено е и скъпо оръжие".

Мъж си купи кола и установи, че е издирвана от Интерпол (видео)

Снимка: iStock

Мъжът е задържан за 72 часа. Прокуратурата ще поиска постоянното му задържане. След това започва и производството по екстрадиция.

В някои медии се появи информация, че британецът се е настанил в биофермата на депутата от "Демократична България" Албена Симеонова.

Тя потвърди, че познава Давид Бодил, но той живеел в имота на дядо си, който е на другия край на селото. Албена Симеонова бе категорична, че никога не е живял в неин имот.

„След Нова година му помогнах да си плати тока и водата, защото никой не знае английски в селото. С дядо му бяхме много близки. Не изглежда на човек, издирван с червена бюлетина“, коментира Симеонова.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.