Сигнализирай!

Осъдиха краля на хазарта Алвин Чау на 18 години затвор

Gospodari.com
Gospodari.com
18.01.2023 г.
31
0

Осъдиха краля на хазарта в Макао Алвин Чау на 18 години затвор, съобщава BBC.

Макао е бивша португалска колония и единственият китайски град, където хазартът е законен.

Бизнесменът, по прякор „Junket King“ бе председател и основател на Suncity Group, най-големият оператор в Макао за организирани пътувания на богати комарджии. Той е уреждал пътувания от континентален Китай до Макао на високопоставени играчи, които са залагали в казината. Предлагал е заеми, събирал е дългове и е управлявал VIP стаите.

Чау подаде оставка дни след ареста си през декември 2021 година.

Снимка: iStock

Срещу 48-годишния Алвин Чау са повдигнати повече от 100 обвинения, включително за организирана престъпност и незаконни игри.

Прокурорите го обвиниха в създаване и ръководене на престъпен синдикат, който улеснявал недекларирани залагания. В резултат на това правителството е загубило от данъчни приходи над 8,26 млрд. хонконгски долара.

Съдът се произнесе в полза на прокурорите по повечето от обвиненията, но оправда Чау за пране на пари. Нашумялото дело включва още 20 обвиняеми.

НАП се загрижи за зависимите от хазарта – въвежда ги в регистър

Чау, който е високопоставена и колоритна фигура в местната казино индустрия, отрича обвиненията.

Със своята пригладена назад коса и загоряла кожа, Чау е добре позната фигура и любимец на таблоидите, които се фокусират върху любовните му връзки.

Хазартната индустрия беше силно засегната от пандемията и репресиите на китайското правителство срещу изнасянето на пари от континента.

През септември съд в източнокитайския град Уенжоу остави в затвора повече от 30 души за трансграничен хазарт във връзка със случая на Чау.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.