Сигнализирай!

Човек изтри няколко файла погрешка и приземи всички самолети в САЩ

Gospodari.com
Gospodari.com
21.01.2023 г.
32
0

Човек изтри няколко файла погрешка и приземи всички самолети в САЩ. Случката е от 11 януари и за нея писахме на сайта Gospodari.com. Тогава не се знаеше кой е виновен до срива в системата.

Спряха всички полети на територията на САЩ

Сега обаче стана ясно. Федералната авиационна администрация (FAA) обвини служител, че е изтрил файлове, което е довело до срива. В следствие на него се стигна до временно спиране на всички вътрешни полети в САЩ.

Човек изтри няколко файла погрешка и приземи всички самолети в САЩ

Информация

Системата за въздушните полети предоставя на пилотите информация в реално време за промени и потенциални опасности по маршрутите на полетите. Сривът означаваше, че всички вътрешни полети бяха временно преустановени. Това реално стана за два часа. Толкова време бе нужно всичко да се възстанови.

"Предварителният преглед на FAA на прекъсването на системата за уведомяване за въздушни полети (NOTAM) миналата седмица установи, че служител неволно е изтрил файлове. Това е станало, докато е работил по коригиране на синхронизацията между основната база данни в реално време и резервната база данни. До момента агенцията не е открила доказателства за кибератака или злонамерени намерения. FAA продължава да разследва обстоятелствата, свързани с прекъсването", това се казва в изявление на авиационната администрация, цитирано и от Kaldata.

Интересно би било каква е съдбата на грешника. За съжаление това не става ясно от публичната информация по случая.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.