Сигнализирай!

Могат да конфискуват активи за 700 млн. долара на криптокраля Банкман-Фрийд

Gospodari.com
Gospodari.com
21.01.2023 г.
39
0

Могат да конфискуват активи за 700 млн. долара на криптокраля Банкман-Фрийд. Това ще стане факт, ако той бъде признат за виновен по обвиненията в измама. Това съобщи федералният прокурор, водещ делото срещу бившия милиардер.

Китайска компания раздаде бонуси в размер на 61 млн. юана на парти (видео)

В съдебни документи прокурорът за Южен район на Ню Йорк Деймиън Уилямс разкри интересни сметки. Те са десет и са с комбинация от акции, пари в брой и криптовалута. Всички са обект на конфискация.

Средствата включват около 55 млн. акции, които Банкман-Фрийд държи в Robinhood Markets. Тяхната стойност 526 млн. долара. Министерството на правосъдието в САЩ по-рано обяви, че е конфискувало акциите, които са били закупени срещу заем за 456 млн. долара. Те са били купени от сестринската компания Alameda Research.

Още

Обект на конфискация са също над 20 млн. долара, държани в сметки на името на Emergent Fidelity Technologies. Тя е холдинговата компания, използвана за закупуването на акциите. Също над 171 млн. долара в американска валута в сметки на FTX Digital Markets, както и активи в три сметки на Binance. Сметките, съдържащи пари, са били конфискувани от правителството в периода между 4 и 19 януари, става ясно още от съдебните документи.

Прокуратурата използва нарежданията за конфискация като начин да отнеме средства, които обвиняемият е получил по незаконен път. В делото срещу Бърни Мадоф съдия нареди от покойния вече бизнесмен да бъдат конфискувани над 170 млрд. долара, а от съпругата му – 80 млн. долара. Рос Улбрихт, основателят на черния пазар Silk Road, пък трябваше да предаде биткойни за около 28 млн. долара в рамките на заповед за конфискация срещу него от 2014 г.

Криптокралят

Банкман-Фрийд пледира невинен по осем обвинения, включително измама и други законодателни нарушения. Той е обвинен, че е използвал средства на потребители на FTX за лични разходи. Също е правил рискована търговия в Alameda и др. В момента 30-годишният бивш изпълнителен директор е под домашен арест в дома на родителите си в Калифорния.

Новото ръководство на FTX успя да проследи милиарди долари активи, свързани с криптоимперията, като част от процедурата по фалит на компанията.

Източник: Инвестор

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.