Сигнализирай!

Филмът за живота на Мерилин Монро получи най-много номинации за "Златна малинка"

Gospodari.com
Gospodari.com
24.01.2023 г.
44
0

Филмът за живота на Мерилин Монро получи най-много номинации за "Златна малинка".

Противоречивият биографичен филм на Андрю Доминик за "Блондинка" (Blonde) спечели цели осем номинации от тазгодишните награди. Включително и за най-лош филм, предава deadline.com.

Мира Добрева става българската Мерилин Монро (видео)

Критиците описват продукцията като филм, който „изследва експлоатацията на Мерилин Монро… като продължава да я експлоатира посмъртно“. А Доминик грабва номинациите за най-лош сценарий и режисьор.

Комедията на рапъра Машин Гън Кели "Good Mourning" изостава от "Blonde" със седем номинации. Критиците нарекоха филма „комедия без смях, постигаща рядкото постижение да събере перфектна НУЛА в уебсайта Rotten Tomatoes“. Кели, който споделя съавторство и сценарий с Мод Сън, спечели четири номинации, включително най-лош актьор.

Кели ще се „съревновава“ за наградата с Том Ханкс, който получи номинацията за най-лош актьор за ролята си на Джепето в "Пинокио" на Робърт Земекис. Ханкс е сред номинираните и за най-лош поддържащ актьор за "Елвис". Там той играе дългогодишния мениджър на Краля на рока, полковник Том Паркър.

А "Морбиус" на Джаред Лето спечели пет номинации, включително най-лош актьор за самия Лето.

„Победителите“ ще бъдат „отличени“ на 11 март, ден преди наградите „Оскар“.

Повече за антинаградите

Наградите „Златна малинка“ (The Golden Raspberry Awards, Razzies) са контрапункт на наградите „Оскар“ на филмовата академия на САЩ. Те се присъждат за най-лошите актьорски изпълнения и най-слабите филми, сценарии, режисура и филмова музика. Призовете са учредени от американския публицист Джон Уилсън и присъдени за първи път през 1981 година.

Антинаградата представлява пластмасова фигурка на малина върху ролка с филмова лента, покрита със златиста боя, оценена на 4.89 щатски долара. Изборът на символа е свързан с жаргонното значение на английската дума raspberry: „освирквам“, „дюдюкам“.

По традиция, номинациите за „Златна малинка“ се оповестяват в деня преди Филмовата академия да обяви номинациите за "Оскар"-ите. А „победителите“ стават известни също един ден преди церемонията по връчването на официалните награди.

А вие на кого бихте връчили "Златна малинка"?

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.