Сигнализирай!

Ето кои са номинираните за "Златна малинка" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
25.01.2023 г.
24
0

Ето кои са номинираните за "Златна малинка".

Том Ханкс получи три номинации за "Златна малинка", които "отбелязват" най-лошите филми на годината, съобщава NOVA.

Документалният филм за Елвис Пресли - "Елвис", може да е фаворит за "Оскар", но актьорската игра на Том Ханкс като мениджър на звездата не се е харесала на критиците.

Актьорът бе включен в списъка на наградите и за ролята на Джепето в критикувания римейк на "Пинокио".

https://www.youtube.com/watch?v=HzMZ0dKReWQ

Ясно е кои са претендентите за 95-ите награди “Оскар”

Ролята на Ханкс в "Елвис" се определя като "най-осмиваното изпълнение на 2022 г." и се прибавя още една номинация за "най-лоша екранна двойка" за "Том Ханкс и неговото лице с латекс (и нелеп акцент)". Това се посочва в прессъобщение на организаторите на наградите "Златна малинка".

Ролята на експлоататорския мениджър полковник Том Паркър беше порицано от много критици.

В рецензия на "Ню Йорк Таймс" се казва, че Ханкс се появява "с планина от протези и странен акцент", а Паркър е представен като "отчасти дребен измамник, отчасти пълен Мефистофел".

"Пинокио" на Дисни беше сред петте номинирани за "най-лош филм" за годишните награди "Златна малинка". Същата съдба има и противоречивият биографичен филм за Мерилин Монро "Блондинка".

Снимка: iStock

Филмът за живота на Мерилин Монро получи най-много номинации за “Златна малинка”

Наградите „Златна малинка“ (The Golden Raspberry Awards, Razzies) са контрапункт на наградите „Оскар“ на филмовата академия на САЩ. Те се присъждат за най-лошите актьорски изпълнения и най-слабите филми, сценарии, режисура и филмова музика. Призовете са учредени от американския публицист Джон Уилсън и присъдени за първи път през 1981 година.

Антинаградата представлява пластмасова фигурка на малина върху ролка с филмова лента, покрита със златиста боя, оценена на 4.89 щатски долара. Изборът на символа е свързан с жаргонното значение на английската дума raspberry: „освирквам“, „дюдюкам“.

По традиция, номинациите за „Златна малинка“ се оповестяват в деня преди Филмовата академия да обяви номинациите за “Оскар”-ите. А „победителите“ стават известни също един ден преди церемонията по връчването на официалните награди.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.