Сигнализирай!

Зимата отново ни изненада (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.01.2023 г.
27
0

Зимата отново ни изненада. Пътната обстановка в страната се влошава заради снеговалежи.

Особено затруднено е преминаването в района на прохода Предел, където няколко закъсали тира са блокирали на пътя Благоевград-Банско. Причината е, че тировете са били без вериги, а някои от тях дори с летни гуми.

Задръстването на трафика е сериозно в посока Разлог-Банско, където са закъсали камионите. Преминаването е изключително затруднено въпреки усилията на екипите по почистването на обилния сняг.

Снимка: Facebook Meteo Balkans

На място има и полицейски екипи, които регулират движението.

Всички, ангажирани с почистването на пътищата в Благоевградска област, работят на терен от няколко часа. Осигурен е достатъчно човешки ресурс, 20 снегорина и материали за обработване на пътната настилка. От Областното пътно управление и полицията апелират към тези, които тръгват на път, да бъдат подготвени за зимни условия.

В момента слаб сняг вали в областите Благоевград, Варна, по високите части на Велико Търново, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Перник, Разград, Русе, Смолян, София, Търговище, Хасково и Шумен. Пътните настилки са предимно мокри на места заледени, обработени и проходими при зимни условия, съобщиха от АПИ. 

В областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян е обявен оранжев код за интензивни валежи с образуване на снежна покривка между 20 и 35 см. Метеоролозите са определили жълт предупредителен код за опасно време и валежи от сняг в няколко области. Те са Монтана, Враца, Ловеч, София, Софийска, Перник, Кюстендил и западната част на област Кърджали.

Ето защо шофьорите трябва да проверяват под колата си преди да тръгнат през зимата

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и не предприемат резки маневри.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.