Сигнализирай!

Вижте разказа на пътник от закъснелия с над 8 часа влак София - Варна (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
28.01.2023 г.
27
0

Вижте разказа на пътник от закъснелия с над 8 часа влак София – Варна.

Кристиян Юлзари е имал лошия късмет да пътува с нощния влак от София за Варна в четвъртък срещу петък. За това научаваме от репортаж на bTV.

Пътуването е започнало съвсем нормално. По разписание в 22:55 часа. Кристиян е пътувал за Русе. Връзката му в село Тулово не се е осъществила.

Нощният влак София-Варна се движи с осем часа закъснение

В 00:50 часа влакът спира на гара Стряма. Това спиране обаче не е планирано. Кондукторът във влака обяснява, че има скъсана контактна мрежа.

На гара Стряма влакът остава повече от 5 часа. Парното е спряно. На пътниците е предложено да влязат в чакалнята на гарата, която е била топла.

Служителите на БДЖ са съдействали на пътниците и са давали информация, доколкото са имали такава, разказва Кристиян.

„Успях да остана 2 часа във влака, но напуснах, защото беше много студено и не можеше да се издържа“, казва още Кристиян Юлзари.

Той допълва още, че на пътниците е предоставена вода и храна на гарите Карлово и Сливен. Но част от храната – кроасани, е била с изтекъл срок на годност. Автобусен превоз не е бил предложен, защото гара Стряма е в „нищото“. Разчитали са нов локомотив да изтегли композицията.

„Пътувам с този влак често, не се беше случвало такова закъснение и се надявам повече да не се случва“, допълва Кристиян. 

Закъснението на бързия влак София - Варна бе рекордно за последните години – над 8 часа.

От Националната компания „Железопътна инфраструктура“ обясняват, че закъснението се дължи на прекъсване на контактната мрежа заради паднало дърво.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.