Сигнализирай!

Как и къде се ражда най-дълго гледаното изображение в историята

Gospodari.com
Gospodari.com
28.01.2023 г.
26
0

Как и къде се ражда най-дълго гледаното изображение в историята?

Над един милиард души от цял свят са видели това изображение. Кое е то - тапетът на работния плот, което се появява по подразбиране в компютърната операционна система Windows XP.

Бившият фотограф на National Geographic Чарлз О’Риър не е очаквал, че това ще стане една от най-разпознаваемите снимки на планетата, пише bTV.

Снимка: iStock

Изображението е озаглавено Bliss (Блаженство). Изглежда толкова спокойно и перфектно, че повечето хора го приемат за дигитална картина. Това обаче е снимка без никакви манипулации и специфична обработка.

Кадърът се ражда през далечната 1996 г., когато фотографът Чарлз О’Риър пътува до къщата на приятелката си в Напа, Калифорния. Поразен от зеленината на тревата, белите облаци и съвършено синьото калифорнийско небе, той спира и веднага вади фотоапарата си.

Вижте историята на най-харесваната снимка в Instagram на всички времена

Снимка: Wallpaper Cave

„Бях карал по същия маршрут между Напа и Сан Франциско няколко пъти седмица по-рано, но в деня, когато направих снимката, вече беше януари, месецът, когато тревата е най-блестящо зелена.“

Не след дълго Чарлз О’Риър е информиран от неговата агенция Corbis, че Microsoft е избрала точно това изображение за екран на работния плот по подразбиране за новата тогава система Windows XP. Сумата, която Microsoft е платила за изображението, не е известна, но това е второто най-скъпо изображение до тази дата.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.