Сигнализирай!

Защо болид на Ферари е изоставен в покрайнините на София? (снимка)

Gospodari.com
Gospodari.com
01.02.2023 г.
36
0

Защо болид на Ферари е изоставен в покрайнините на София? Това питат италиански медии, след като снимка на автомобила се появи в социалните мрежи.

„Да я видиш така, сърцето боли. Ferrari F1, паркирано сред останките на други автомобили, висящо предно крило, черни найлонови торбички и други парченца наоколо. Снимката се разпространява в интернет от средата на януари, направена е в Източна Европа, най-вероятно в покрайнините на София, столицата на България“, пише Corriere della Sera.

https://twitter.com/SirDivers/status/1615520939495546883

Болидът е в катастрофално състояние, отбелязва медията. И допълва, че колекционерите плащат рекордни суми, за да притежават подобни коли. През ноември F2003-GA, посветен на Джани Аниели, сменя собственика си за 14,5 милиона долара.

Те са перфектно поддържани състезателни автомобили и могат да се движат по пистата. Богатите купувачи се включват в клиентската програма на Ferrari F1. Когато искат да карат, те резервират екип от механици пристига от Маранело, за да им помогне, става ясно то публикацията на Corriere della Sera.

https://www.youtube.com/watch?v=Fa784YrEkwA

Тото Волф продаде уникално Ферари за седемцифрена сума

Твърди се, че болидът на "българската" снимка е реплика на едноместния модел Ferrari F2000, с който Михаел Шумахер печели състезание.

„В разцвета си репликата беше много различна от оригиналната червена кола. С лого и спонсори, възпроизведени вярно, но със сензационна изобретателност: графиката на номер 1 напомня на детски коли играчки. Но може би в някоя кръчма или ресторант щеше да свърши по-добре от този ъгъл на сметище“, посочва Corriere della Sera.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.