Сигнализирай!

Иван Гешев щеше да ходи на молитвена закуска, но нямаха желание да го поканят

Gospodari.com
Gospodari.com
03.02.2023 г.
28
0

Иван Гешев щеше да ходи на молитвена закуска, но нямаха желание да го поканят. Оказа се, че той не е присъствал на Националната молитвена закуска във Вашингтон, както твърди Прокуратурата.

В края на миналия месец Прокуратурата съобщи, че българският главен прокурор Иван Гешев е в Съединените щати "за участие в 71-та Национална молитвена закуска, която се дава от американския президент Джо Байдън". 

Снимка: Прокуратура на Република България

Въпреки разкритията на Свободна Европа, че Гешев не е поканен на събитието: "Той казва, че ще участва в Националната молитвена закуска във Вашингтон, но организаторите не знаят да са го канили. Появи се на събитие в Конгреса, редом до опозиционните политически лидери на Косово. Въпросите за посещението на главния прокурор Иван Гешев стават повече от отговорите.", днес от пресцентъра на Прокуратурата публикуваха във Facebook снимки на главния прокурор от посещението му във Вашингтон.

"Националната молитвена закуска създава приятелства в интерес на семейството на демократичните държави", гласи текстът към снимките. 

Снимка: Facebook Прокуратура на Република България - Пресцентър

Както съобщихме в предишен материал, тази година закуската се организира по нов начин. Тя не се проведе в хотелска зала, а в посетителския център на Конгреса на САЩ. На нея присътваха само конгресмени, които имаха право на един придружител. Нямаше сервирана закуска, а кетъринг на крак. Президентът Джо Байдън изнесе реч пред присъстващите.

Организаторът на Националната молитвена закуска не е чувал за Гешев

От снимките във Facebook се вижда, че те са направени на друго място и не са от Националната молитвена закуска, в която участва президентът Джо Байдън. На монитора зад Гешев пише: "The National Prayer Breakfast Gathering", т.е. събиране по повод Националната молитвена закуска.

На друга снимка Гешев е заедно с Вук Драшкович, бивш сръбски политик. Те са застанали пред информационно табло на хотел Вашингтон Хилтън. Там се е провелa "неофициалната закуска", която от тази година е преименувана на "Събиране по повод Националната молитвена закуска". Хотелът се намира на няколко километра от Конгреса на САЩ, където всъщност се е провела Националната молитвена закуска. 

Снимка: Facebook Прокуратура на Република България - Пресцентър

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна към участниците в събирането в хотел Вашингтон Хилтън.

"Ние сме изправени срещу злото вече почти година. Ние сме обединени така, както никога не сме били. И сме смели - нашите войници герои вече победиха злото на бойното поле", каза Зеленски.

Снимка: Facebook Прокуратура на Република България - Пресцентър
Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.