Сигнализирай!

София се появи в класация на нюйоркско списание

Gospodari.com
Gospodari.com
03.02.2023 г.
28
0

София се появи в класация на нюйоркско списание. Столицата ни застана редом до Атина и Измир в списък, публикуван от американското списание "Condé Nast Traveler".

Класацията е озаглавена "Десет от най-евтините и красиви европейски градове, които трябва да посетите". За разлика от българските туристи, списанието е впечатлено от ниските цени на зимните ни курорти.

Снимка: iStock

"Някои от най-евтините градове могат да бъдат също толкова вълнуващи, колкото Венеция или Лондон - едни от най-скъпите места на континента и в света", пише Condé Nast Traveler. Списанието препоръчва най-добрия избор на европейски градове за бюджетна ваканция през 2023 г.

"България не само заема водещо място като най-евтина дестинация, но страната е дом и на някои от най-евтините ски курорти в света. Близостта на София до Витоша се изтъква като изключително предимство пред други градове. Витоша предлага впечатляващи зимни условия и ниски цени и в някои отношения е конкурентна на курортите във Франция или Италия. Виното и българската бира са изключително евтини, а центърът на София е известен с енергичната си парти атмосфера. Входът в клубовете рядко е по-скъп от 13 долара", публикуват от списанието.

Български град се нареди до най-старите в света в престижна класация

Другите градове, застанали редом до София в класацията, са Атина, Лисабон, Измир, Рига, Клагенфурт, Каунас, Берат, Брашов и Тбилиси.

Списанието пояснява, че е искало да включи Киев в класацията, но поради военната обстановка, това би било неуместно.

Видео: YouTube

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.