Сигнализирай!

Протест и контрапротест изправи противници и защитници на Волгин (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.02.2023 г.
39
0

Протест и контрапротест изправи противници и защитници на Волгин, предава bTV.

Поводът за искането журналистът и водещ на предаването „Политически НЕкоректно“ по Българското национално радио да бъде уволнен бе пост на личния му профил във Facebook отпреди броени дни, в който той написа, че „достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд“.

https://www.facebook.com/petar.petrov.56829/posts/pfbid0iQBscnLqr5AkPrU3wTPK1d4y3Fja7EWaMxXyMdbyoNi71DDmJSbpHqXp6xUkxUp5l

„Аз съм журналист от близо 40 години и такова безсрамие, и такава арогантност не помня. В деня за поклонение на жертвите на Народния съд да се говори за един богат човек, че трябва да се свика пак Народен съд, е толкова нелепо. Това не е журналист и той никога не може да ми бъде колега. Той просто е един пропагандист и ми е жал за него”, каза фотографът и инициатор на протеста Цветан Томчев.

Самият Волгин опита да неглижира скандалното си исказване, като отново завъртя защитата си около тезата, че се прави пореден опит да бъде заглушен „различният глас в публичното говорене“. И че събралите се с искане да бъде уволнен са „удобни изпълнители“ на „политическа поръчка“, насочена лично към него.

„Тук са се събрали хора, които искат свобода на словото. Искат да има свобода на словото, защото няколко депутата от „Демократична България” написаха донос срещу „Политически НЕкоректно“ и мен, че на практика искат моето уволнение. Мой предавания за били спирани, защото винаги съм бил против официозното говорене срещу властта, която върши нередности. Уволненията започват с
подписки на интелектуалци или на специфични фондации, или на хора от специфични партии”, каза Петър Волгин.

Илиян Василев: Волгин е удобният „луд“ на Борисов, Пеевски и особено Костадинов

Срещу провокативния му коментар реагираха много журналисти, общественици, анализатори. Обширен пост публикува и анализаторът Илиян Василев. Него може да прочетете в линка горе.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.