Сигнализирай!

Кметът на Пловдив обяви решението си след като Борисов му поиска оставката (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
06.02.2023 г.
20
0

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, даде пресконференция, на която обяви, че напуска ГЕРБ, но остава кмет на Пловдив.

"Подавам оставка, но като член на ГЕРБ и по-точно на пловдивската организация на Иван Тотев. Лоша дума за господин Борисов от мен няма да чуете. Той е лидер на тази партия.", заяви Димитров.

Преди няколко дни на визита в Пловдив, бившият премиер Бойко Борисов подкани Димитров да подаде оставка. Той изтъкна, че кметът е "забъркал бакии" с изграждането на стадион Ботев и е настроил феновете на футболните отбори срещу местната власт. Искането касае и заместник-кмета "Строителство и инвестиции" Пламен Райчев.

Борисов „уволни“ кмета на Пловдив заради стадион „Христо Ботев“ (видео)

В своето изказване Димитров засегна някои ключови точки. По въпроса със собствеността на Пловдивския панаир, кметът изтъкна че е обжалвал два пъти решението като е изпълнил указанията на Общински Съвет.

Относно изграждането на стадион Христо Ботев, той заяви "още в началото беше ясно, че тези пари няма да стигнат за тези стадиони. Община Пловдив не може да издържи финансово да завърши двата стадиона".
При въпрос относно оставката на Пламен Райчев, Димитров поиска пълна прозрачност на финансирането, като допълни, че всеки ще си понесе отговорността. Според него, отговорността за случващото се в момента е върху Иван Тотев.

Пламен Райчев

"Всичко възможно направих. Когато направим отчет на управлението, ще видим какво сме направили и ще сравним с предишните администрации.", обобщи той.

Според него са направили много за развитието на Пловдив. Належащите проекти са били занемарени и изоставени от предишната администрация, в лицето на Иван Тотев.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.