Сигнализирай!

Потресаващи кадри от земетресението в Турция (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
06.02.2023 г.
47
0

Потресаващи кадри от земетресението в Турция.

Седеметажна сграда се срути в района на Халилие, Турция, след серията силни земетресения.

Трус от 7,8 по Рихтер разтърси южната ни съседка и Сирия около 04:17 ч. местно време в нощта срещу понеделник. След това са регистрирани над 30 вторични труса със сила над 5 по Рихтер.

Силен вторичен трус с магнитуд 7,7 разтърси Турция

Със стотици ранени, се очаква броят на жертвите да се увеличи, докато спасителните екипи претърсват развалините. Турция обяви "аларма от ниво 4" с призив за международна помощ.

Летището в Хатай се разцепи на две от силните трусове.

https://www.youtube.com/watch?v=QrFsO7z_tvg&ab_channel=SECRETFILES333
Видео: YouTube

Полетите бяха спрени, за да могат самолети, превозващи спасителни екипи и хуманитарна помощ, да достигнат региона възможно най-бързо.

В момента само самолети с хуманитарна помощ и спасителни екипи имат право да кацат и излитат от двете летища. Летище Хатай, чиято писта беше повредена от земетресението, беше затворено за всички полети.

Земетресението разруши и историко-археологическа забележителност, датираща от преди повече от 2000 години. Това е крепостта "Газиантеп", която се намира в центъра на едноименния град в южната част на Турция. Тя е е включена в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Снимка: Twitter @liz_cookman

Източната, южната и югоизточната част на крепостта в централния квартал "Шахинбей" бяха унищожени от земетресението, а отломките разпръснати по пътя, съобщи държавната Анадолска агенция. От агнецията добавиха, че подпорната стена също се е срутила.

Видео: Twitter

Видео: YouTube, Reuters

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.