Сигнализирай!

Московчанин се опита да открадне тялото на Ленин от Мавзолея в руската столица

Gospodari.com
Gospodari.com
06.02.2023 г.
36
0

Московчанин се опита да открадне тялото на Ленин от Мавзолея в руската столица, съобщава Mk.ru.

Полицията е задържала мъж, който се е опитал да влезе в мавзолея на Червения площад и да открадне тялото на Владимир Ленин. 42-годишният мъж е заловен преди да влезе в сградата.

През нощта на 6 февруари служителите на реда забелязали странен посетител в района на Червения площад. Мъжът се държал странно, казал нещо неловко и по-късно признал, че искал да открадне тялото на Ленин. Отведен е в полицейското управление, където потвърдил намеренията си, но не успял да обясни защо е искал да извърши подобна кражба.

Снимка: iStock

Финландия демонтира последния паметник на Ленин в страната (видео)

Задържаният работел като монтажник на мебели. Преди 5 години се развел със съпругата си, с която отгледали трима сина. Въпреки развода, той постоянно общувал с децата. След разпадането на семейството той се мести в апартамента на майка си и се пристрастява към алкохола. През последния месец почти не е работил и затова прекарвал цялото си свободно време в компанията на случайни познати.

Тялото на лидера на СССР Владимир Ленин е балсамирано и изложено на показ в Мавзолея на Ленин в Москва малко след смъртта му през 1924 г.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.